Tanács és élmény

Tanács és élmény

tanacs-es-elmeny

Ez egy megtörtént eset, melyből a tanulság a kapott tanács és élmény mely azóta tart. Volt már szalonból vásárolt kocsim, ezért tudom milyen az, ha új kocsiban ül az ember, mert a drága jó magyar utakat szinte meg sem lehet bennük érezni annyira új és jó még a futómű.

Most egy 12 éves kocsim van, a hátsó gátlók nemrég voltak cserélve utángyártot új Monroe-ra. Ekkor még nem lehetett észrevenni semmit a vezetésen. Viszont most eltört a bal első rugóm. Erről beszélgettem a szerelő munkatársaimmal, akik azt tanácsolták, hogy mivel meg lesz bontva a rugócsere miatt a „gólyaláb”, ezért érdemes a gátlót és a porvédőt is kicserélni, valamint a toronycsapágyat. Továbbá mindezt párban, mert ha a jó de használt rugó és gátló marad akkor az az oldal lejjebb lesz, nem olyan jól csillapítja a lengéseket, valamint elhúzhat a kormány ebbe az irányba.

Megfogadtam a tanácsaikat, és így is vásároltam meg az alkatrészeket, mind két oldalon rugó, gátló, porvédő, toronycsapágy. A gátlók ugyanúgy, mint a hátsó Monroe márkájúak.

Megtörtént a javítás, a szerelőm kicserélte az alkatrészeket. Elhoztam a kocsimat tőle, és útközben ugyan az az érzés fogott el, mintha új kocsim lenne. Szinte nem éreztem semmit az út egyenetlenségekből. Egyben volt a kocsi, nem zörgött, nem rázkódott, nem húzott semerre sem a kormány. Jó hogy megfogadtam a szerelőink tanácsát.

Gondoljunk csak bele: csak a törött rugót cseréltetem ki. Ezáltal a használt rugó oldala lejjebb lesz 1-2-3 cm-el, elhúzna a kormány arra az oldalra, és lehetne gondolkodni, szerelőhöz vinni megint, esetleg feleslegesen futóműállításra pénzt kiadni, egyszóval nem értenénk az elhúzás okát.

Kicsit húzós volt az ára, de szerintem ez nagyon megérte. Igaz nem gyári alkatrészeket vásároltam, mert a gyári minden márkánál aranyár, de utángyártot alkatrészként a Monroe szerintem elég jó márka.

Szervizünkben tanácsot nagyon szívesen adunk. Valamint ha megbontjuk a kocsi javítandó részét és így észlelünk további hibát, akkor minden esetben értesítjük erről a tulajdonost, és tanácsokkal látjuk el. És itt nem a pénzről van szó, hanem arról, hogy a gépkocsi használata az egy veszélyes üzem. Ha olyan meghibásodás történik mely balesethez vezethet, akkor az sérülést is okozhat. Vigyázzunk egymásra és magunkra is természetesen! 🙂

Project Details

  • Category:
  • Date post: 2017-08-18

Related Projects


minoseg-biztositasa-garancia
View project

Minőség biztosítása – garancia

rutin-a-javitasban
View project

Rutin a javításban

merciszerviz-tudta-on
View project

Tudta Ön?

merciszerviz-szerviz-garancia
View project

SZERVIZ GARANCIA

Scroll to Top
Menü Mercedes szerviz Menü